heiligegeeststraat.punt.nl
Laatste artikelen
Jammer genoeg voor de Eindhovense Tak. Zou hier ook nog wat mogelijk zijn ?
 

Doorstart drukkerij Gestel in Groningen

09-07-2009 10:04
De sigarendozenfabriek Gestel in Oude Pekela wordt overgenomen door het Duitse bedrijf Bohlmeijer.

De fabriek lag sinds vorige week stil omdat het moederbedrijf, drukkerij Gestel in Eindhoven,  failliet ging. 

Door de overname kunnen de meeste van de zeventig medewerkers hun baan houden. Naar verwachting wordt het werk maandag hervat.
 

Lees meer...
 
woensdag, 01 jul 2009 11:14 | Door: ED EINDHOVEN - Gestel Printing Company, beter bekend als Drukkerij Gestel, is bankroet. Gisteren is het faillissement uitgesproken door de Bossche rechtbank. Gestel (met de klemtoon op tweede lettergreep) zou volgend jaar 130 jaar bestaan. De drukkerij werkte vooral voor de tabaksindustrie. Er werken in totaal nog ongeveer 120 mensen, verdeeld over vestigingen in Eindhoven en het Friese Oude-Pekela. Jaarlijks realiseerde het bedrijf een omzet van omstreeks twintig miljoen euro. Bij de drukker van sigarettenpakjes, sigarendoosjes en voedselverpakkingen werden de afgelopen maanden al verschillende reorganisaties doorgevoerd waarbij in totaal tientallen banen werden geschrapt. Vorig jaar werd Gestel, tegenwoordig gevestigd aan de Hurksestraat, overgenomen door toenmalig interim-directeur Dirk Halk. Hij nam het meerderheidsbelang over van investeringsmaatschappij NPM Capital. Hoewel de omzet van tabaksproducenten al jarenlang onder druk staat, zag Halk vorig jaar nog volop kansen voor het bedrijf. "Zeker nu de vraag naar sigaretten is afgenomen, zijn producenten op zoek naar andere manieren waarop ze hun pakje kunnen laten opvallen. Alle communicatie naar de markt toe gebeurt via het sigarettenpakje", zei de nieuwe directeur-eigenaar in oktober vorig jaar in deze krant. Halk wilde gisteren niet reageren. Branchegenoot Drukkerij Vrijdag in Eindhoven zou het bedrijf volgens bronnen die bekend zijn met de situatie mogelijk willen overnemen. Directeur Henk Nota van Vrijdag geeft aan die geruchten te kennen maar wil de overnamegesprekken bevestigen noch ontkennen. Een eerdere overnamepoging van een Duitse partij zou op niets zijn uitgelopen omdat de kredietverstrekker onlangs een stokje voor de deal met Gestel stak. Gestel, dat onder meer sigarenmakers Henri Wintermans en Agio als vaste klanten heeft, kent een roerig verleden maar werd opgestart toen de sigarenindustrie in de regio nog floreerde. In 1880 produceerden Johannes Baart en Dirk Gestel in hun steendrukkerij aan de Kleine Berg in Eindhoven etiketten en sigarenbandjes. Decennia lang ging het de onderneming voor de wind, tot zich midden jaren zestig de verliezen opstapelden. Het familiebedrijf werd overgenomen en Gestel moest uitstel van betaling aanvragen. Daarna maakte de drukker een doorstart. In 1987 volgde de verhuizing naar het huidige bedrijfspand op bedrijventerrein De Hurk. In 1990 kocht de toenmalige leiding het bedrijf en werden branchegenoten in Rucphen en Oude-Pekela overgenomen. Traditioneel haalde Gestel het grootste deel van de omzet uit de productie van sigarettenverpakkingen. Ook werden steeds vaker relatief kleine producties gemaakt. BRON: http://www.deondernemer.nl/artikel/1701972/130-jaar-oude-Drukkerij-Gestel-kopje-onder
Lees meer...   (7 reacties)
Beste vrienden van de Spijndhof, Het krantenartikel heb ik reeds eerder aan deze blog toevertrouwd.
PROFICIAT. Het heeft veel kruim gekost maar dit particulier initiatief is afgeblazen.
Ik weet dat jullie er als groep mede met de straatgenoten van de Heilige Geestraat en hun historisch rijkdom over de straat alles goed in beeld hebben gebracht.
 
Zo zie je maar als je e.e.a. goed kunt onderbouwen en het samen doen zoals het de BergenBuurt betaaamd komen de meer dan 125 bezwaren echt wel onder de aandacht.
 
Er is in ieder geval weer wat vertrouwen in de buurt naar de Gemeente toe.
 
Bij gevoegd het Plan van BRJ, klik op de tekening voor meer afbeeldingen.
 
 
Bezoek ook eens de weblog van de Vrienden van om op de hoogte te blijven van de actuele situatie.
Lees meer...

Plan 'Spijndhof' afgeblazen

door Lucas Nuchelmans. woensdag 27 mei 2009 | 02:46 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 27 mei 2009 | 08:36 

EINDHOVEN - De nieuwbouwplannen op de Spijndhof in de wijk De Bergen zijn afgeblazen.


Volgens het college van B en W is er geen maatschappelijk draagvlak voor de plannen en zijn er twijfels omtrent de financiële haalbaarheid. Ook zijn er niet voldoende garanties dat de verkeersdruk in de directe omgeving van de Spijndhof niet toeneemt. Omwonenden die vanaf het begin tegen de nieuwbouw waren, hebben verheugd gereageerd op het besluit van de gemeente om geen groen licht te geven.

Willum Cornelissen van BRj Projectontwikkeling laat daarentegen weten 'zeer teleurgesteld' te zijn over de beslissing en spreekt van 'een gemiste kans' voor De Bergen. BRj wilde op de Spijndhof een ondergrondse parkeerkelder en twee woongebouwen met een twintigtal appartementen realiseren. De zeventig plaatsen in de parkeerkelder waren deels bedoeld voor de bewoners van de nieuwe appartementen. De resterende plaatsen zouden worden verkocht (35.000 euro) of verhuurd (circa 1.500 euro per jaar).

"Met dit besluit wordt De Bergen op slot gegooid", zegt Cornelissen. "De gemeente heeft eerder in de ontwikkelingsvisie voor De Bergen de Spijndhof aangemerkt als een gebied met veel potentie. Er zijn duidelijke ambities en randvoorwaarden gesteld, die voor ons plan als uitgangspunt dienden. Met dit onbegrijpelijke besluit brengt de gemeente een fantastisch plan om zeep, dat goed in de omgeving paste. Ze hebben ons te weinig tijd gegeven om nogmaals met de tegenstanders om de tafel te gaan zitten om te kijken of we toch op één lijn konden komen. Ik ben ervan overtuigd dat ons dat gelukt zou zijn. "

De twijfels over de financiële haalbaarheid van het plan vindt Cornelissen onzinnig. "We hebben steeds laten weten de financiële risico's zelf te dragen."

Sylvain Vriens van de werkgroep 'Vrienden van de Spijndhof en Heilige Geeststraat' vindt dat het gezond verstand heeft gezegevierd. "Gelukkig heeft de gemeente geluisterd naar onze bezwaren. De enige partij die voordeel van het plan had, was de projectontwikkelaar. Laat de Spijndhof de Spijndhof. Zet er alleen wat extra groen neer, dan zijn wij als buurt tevreden."

BRON: http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/article5027767.ece
Lees meer...
Jong geleerd is....    Noa's 1ste straat schoonmaakdag.
Noa wilde perse zelf de bezem vast houden. Klik op de foto voor een beter straat overzicht.
 
Lees meer...
Beste familie Unti & Lucchesi ,
Wij wensen jullie nog vele gelukkige jaren toe met veel verwennerijtjes. Elke keer weer een verrassing. Mooi artikel in het Eindhovens Dagblad. Leuk dat jullie ouders,grootouders, ook in "Ons Straotje" begonnen zijn en jullie nog steeds de liefde voor het vak hebben. Succes Mieke & Dimphy ( auteurs "Aan de tafel van ....")
 
IJsjes met de smaak van 75 jaar geleden

 

door Jody van den Tillaart. vrijdag 06 maart 2009 | 14:26 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 06 maart 2009 | 14:27

 

EINDHOVEN - Italiaanse ijssalon Firenze aan de Strijpsestraat in Eindhoven bestaat 75 jaar.

 

De ijsjes van Firenze zijn in 75 jaar niet zo veel veranderd. De labrador Santos, die op een zonnige dag altijd buiten op het terras ligt, is een goede bekende geworden in Strijp. Maar er wordt ook vernieuwd. Zo zijn popcorn en mojito dit jaar de nieuwste ijssmaken. Speciaal voor het 75-jarige bestaan komt ijssalon Firenze met 'torta della nonna', ijs met de smaak van 'oma's cake'. Maar de klassiekers, zoals stracciatella, yoghurt en hazelnootijs, blijven. 

  

Jacopo en Dina Lucchesi begonnen in 1934 aan de Heilige Geeststraat met ijssalon Firenze. In 1927 kwamen ze vanuit het Italiaanse Lucca naar Eindhoven, om geld te verdienen met het verkopen van gipsen heiligenbeelden. IJsjes bleken beter te lopen. Na de moeilijke oorlogsjaren verhuisden ze naar Stratumseind en werd hun zaak een succes. In 1975 zetten dochter Marina Unti en haar man Guglielmo de ijssalon voort aan de Strijpsestraat. Inmiddels zijn hun dochters Daniela en Mirella de derde generatie die Firenze runt. Hun ouders maken nog steeds het ijs.
 
Lees meer...
Hallo Mama & Papa van Noa,
Proficiat met de geboorte van jullie Zondagskind.
 
Lees meer...
Dionne & Jeroen gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochterLees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl